De Knuffelfabriek is een handelsnaam van Stichting Nora Werkt. Stichting Nora Werkt biedt mensen met een verstandelijke beperking werk. Binnen de loods verrichten wij allerlei werkzaamheden en we proberen daarnaast onze medewerkers te koppelen aan lokale ondernemers.
Wij hebben in de Loods een eigen productielijn opgezet voor het maken van de Knuffels. Op dit moment zijn hierin een aantal medewerkers actief. De Knuffels kunt u kopen middels de webshop.

In 2017 kwam Marc Mutsaars, vader van Nora en de directeur en oprichter van Stichting Nora Werkt toevallig Marja van Hooft tegen. Een creatieve duizendpoot die een Teckel als Knuffel had ontworpen en hier graag wat mee wilde. Na het knuffelen van de teckel was Marc direct verkocht! Hier moeten we wat mee binnen onze Stichting en zo is De Knuffelfabriek ontstaan. Naast de Eigenwijze Teckel heeft Marja de Stoere Olifant ontworpen, het Dromerige Wolkje en spuugdoekjes / lapjes voor babys met een zelfde print. Uiteraard blijven we zoeken en kijken naar nieuwe ontwerpen. Belangrijk hierbij is dat de Knuffels eenvoudig te produceren zijn. De Knuffelfabriek is een onderdeel van Stichting Nora Werkt. Bij ons worden bijzondere knuffels gemaakt door bijzondere mensen. Met het kopen van een knuffel geeft ons de mogelijkheid om zoveel mogelijk mensen met een verstandelijke beperking van (betaald) werk te voorzien. Werken betekent onafhankelijkheid, meetellen, gewaardeerd worden en sociale contacten en daar willen wij als Nora Werkt graag een belangrijke bijdrage aan leveren. Onze medewerkers maken voor u uw persoonlijke knuffel helemaal met de hand. Iedereen heeft een taak binnen De Knuffelfabriek: het bijhouden van de bestellingen, het knippen van de stof, het naaien, vullen, testen van de knuffels en tenslotte het verzenden. De kleuren en prints van de standaard knuffels wisselt per seizoen. Alle knuffels zijn van minimaal 80% katoen. Naast onze standaard knuffels kunnen wij voor u ook een hele persoonlijke knuffel maken. De persoonlijke knuffel maken wij van door u aangeleverd stof. Klik hier voor meer informatie.
 

Duurzaamheid en MVO